torsdag 15 januari 2009

Vaniljkrämsfylld Ambrosiatårta

150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
½ dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa mjukt margarin och socker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa. Tillsätt vattnet, sedan mjöl och bakpulver. Häll smeten i en rund bröad form.
Grädda kakan i nedre delen i ugnen i 175 grader, ca 40-45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Vaniljkräm
Koka upp 1 dl grädde, 1 dl mjölk, 1½ msk potatismjöl och 1 msk strösocker i en kastrull, under omrörning till den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 äggulor. Låt krämen kallna och tillsätt 2 tsk vaniljsocker.
Krämen ska vara tjock. Dela kakan och bred vaniljkrämen imellan.
Garnering
1½ dl florsocker1-1½ msk pressad apelsinsaft
ev några droppar röd karamellfärg
3-4 msk hackade syltad apelsinskal
Rör ihop florsocker apelsinsaft och ev färg. Bred ut över kakan och strö över hackad apelsinskal.