lördag 28 februari 2009

Chokladpaj med Toblerone

Supergod paj med mild krämig chokladsmak som bara smälter i munnen.
Botten
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl

Chokladkrämen
1 dl grädde
2 msk smör
150 gram Toblerone
50 gram vitchoklad

Smält smöret, ta bort från plattan. Rör i socker, kakao, vaniljsocker, rör i ett ägg i taget, sist mjölet. Bred ut i en smörad form (ströbröd), helst med löstagbara kanter.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 15-20 min.

Chokladkrämen
Koka grädde och smör och ta sedan bort från plattan. Hacka och rör i chokladen, låt stelna lite. Bred över chokladsmeten över kakan och sätt in i kylskåpet tills den har stelnat något. Går bra att göra dagen innan man ska äta den.
Servera med vispad grädde och ananas eller något annat som du tycker är gott.