söndag 28 februari 2010

Ananasrutor med nötmaräng

Ca 20 rutor

100 g smör
1½ dl florsocker
2 äggulor
1 ägg
rivet skal av ½ citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl krossad ananas, utan spad
Maräng
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
ca 1 dl hackade nötkärnor

Ugnsvärme - 175 grader
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, ägget och citronskalet.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner. Vänd försiktigt ner ananaskrosset.
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och bröad form (ca 18x28 cm).
Halvgrädda kakan i 10-15 minuter.
Vispa äggvitorna hårt och rör ner socker, vispa ytterligare till en fast massa.
Bred på marängmassan och strö över nötter.
Grädda ytterligare ca 10-15minuter.
Skär i rutor när kakan kallnat.