fredag 21 maj 2010

Rabarberkaka

Jättelätt att baka och supergod är den här rabarberkakan. Krispig utanpå och kladdkakemjuk innuti. Glass, grädde eller vaniljsås till så är allt klart. Receptet kommer från Arla.
Ca 10 portioner
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g rabarber
100 g mandelmassa
Garnering
florsocker

Ugnsvärme - 175 grader
Skala och skär rabarbern i tunna skivor och blanda dem med potatismjölet.
Smält smöret.
Ta av kastrullen från värmen och blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rör om och häll smeten i en rund form med löstagbara kanter ca 22 cm i diametern.
Lägg på rabarbern och tryck till lätt.
Riv mandelmassan grovt och strö över rabarbern och platta till lätt.
Grädda kakan mitt i ugnen, i ca 25-30 minuter.
Sikta florsocker över innan servering.