söndag 15 april 2012

Ryttarrutor


Barnsligt god långpannekaka!

175 gr smör
4 ägg
4.5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
1 krm salt

Glasyr75 gr smör
1 påse kokos (200gr)
2 dl strösocker
1.5 dl grädde
1 dl sirap


Ugnsvärme - 200 grader

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, blanda sedan alla de torra ingredienserna och sikta ner det i äggblandningen. Vispa sist ner det smälta smöret.  Grädda i 200 grader i 10 minuter i en bakplåt 20x25 cm med bakplåtspapper.

Blanda under tiden ingredienserna till glasyren och låt koka på svag värme i ca. 5 minuter. Tag ut bottnen ur ugnen och bred på glasyren. Grädda i ytterligare i 10 minuter i 200 grader.