torsdag 10 juli 2014

Karusellkakor

Ca 40 stycken

4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 äggula
200 g margarin eller smör
2 msk vaniljsocker
------
2 msk kakao

Ugnsvärme - 175 grader
Blanda ihop vetemjöl, socker, äggula, margarin och vaniljsocker till en deg.
Dela degen i två Blanda siktat kakaopulver i den ena.
Kavla ut varje del till en kaka (20x25 cm). Jag gjorde det på bakplåtspapper.
Lägg den mörka kakan ovanpå den ljusa.
Rulla ihop till en rulle från långsidan.
Låt rullen ligga i kylen för att kallna.
Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 6-7 minuter.

1 kommentar:

  1. Tack för alla fina recept som du delger
    M.Ulvnäs

    SvaraRadera